Sarahh » Specials » Reizen
Write to be understood. Read to grow.

Vakantietips en informatie

'Waar gaan we dit jaar op vakantie?' Het is een vraag die velen stellen. Er zijn zoveel mooie plekken op deze wereld. De volgende artikelen zijn enkele voorstellen van leuke plaatsen die je kan bezoeken.
Enkele verschillende soorten vakantie types zijn:

Cultuur- of stadsvakantie

Vaak maken mensen een citytrip om de geschiedenis van een bepaalde stad te gaan ontdekken en/of om te gaan winkelen. Bekende bestemmingen zijn Rome, Barcelone, Parijs, Londen en New York City.

Sportvakantie

Tijdens een sportvakantie worden er lichamelijke inspanningen verricht. Denk aan wintersporten zoals bijvoorbeeld skiën.

Natuurvakantie

De natuur staat hier centraal. Men kan natuurparken bezoeken of de natuur bezichtigen door te wandelen of te fietsen.

Uitgaansvakantie

Voornamelijk jongeren gaan al eens op vakantie om uit te gaan. Overdag wordt er lang uitgeslapen om 's avonds op café of naar de discotheek te gaan.

Strandvakantie

Men vertoeft vooral op het strand om er te zonnebaden, in de zee te zwemmen... .

Er zijn tal van verschillende vakantietypes. Veel mensen houden vakantie met een combinatie van bovenstaande mogelijkheden.

Italië: Como en het Comomeer

Het Comomeer is met zijn oppervlakte van 146 vierkante kilometer het op twee na grootste meer van de Italiaanse Alpenmeren. De stad Como heeft daarbovenop een rijke geschiedenis en veel bezienswaardig…

Het eiland Curaçao

Curaçao is een tropisch eiland dat voor de kust van Venezuela, in het zuidelijke deel van de Caribische zee ligt. Samen met het onbewoonde Klein Curaçao is het een land binnen het Koninkrijk der Neder…

Het Griekse eiland, Evia

Evia, in andere talen ook wel Euboea genoemd, is een langgerekt eiland met een kustlijn van 600km. Je vindt er zowel toeristische stadjes als ongerepte dorpen met een duidelijk eigen karakter. Het is,…

Het Griekse eiland, Santorini

Santorini, door de Grieken ook wel eens ‘Thera’ genoemd, is een Grieks eiland in de Egeïsche zee, en tevens ook het meest zuidelijke van de Cycladeneilanden. Het eiland telt ongeveer 13.700 inwoners e…

Marineland, Antibes – Le must de la Côte d’Azur

Marineland is een groot themapark/dolfinarium in de Antibes aan de Côte d’Azur in Frankrijk. Je kan er onder andere orka’s, dolfijnen, ijsberen, haaien, zeeleeuwen, schildpadden,… gaan bekijken.

Italië: Volterra

Volterra is gelegen in de provincie Pisa in de Italiaanse stad, Toscane. Volterra trekt voornamelijk toeristen aan omwille van zijn Middeleeuwse karakter. Ook fans van de Twilight saga bezoeken de kle…

Italië: de stad Lucca

Lucca is één van de rijkste steden van Italië en is met zijn rustige, pittoreske straatjes zeker een bezoekje waard.

Zoo de la Palmyre

Zoo de la Palmyre is een dierentuin in de Charente-Maritime in Frankrijk. De zoo is zo’n 18 hectare groot en je kan er meer dan 1600 dieren terugvinden.
Madame Tussauds

Madame Tussauds

Madame Tussauds is de naam van verschillende wassenbeeldenmusea over de hele wereld. Je kunt er oog in oog komen te staan met ’s werelds bekendste mensen.
Gepubliceerd door Sarahh op 05-03-2014, laatst gewijzigd op 25-07-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • http://nl.wikipedia.org/
Schrijf mee!